La Horia IXO was onze allereerste creatie in samenwerking met onze meesterbrouwer uit Navarra. La Horia is een blonde Helles-bier (licht in het Duits) met een lage gisting. Met zijn gouden blonde kleur is het een lichte blonde bier met een moutige smaak die bloemige en kruidige aroma's onthult. Het is een dorstlesser, zeer gemakkelijk te drinken.
Absint gedistilleerd in Pontarlier.
Uitgevonden in 1890 door de heer Armand GUY, werd het recept doorgegeven tijdens de verboden periode van 1915 tot 2001. Dankzij het werk van de heer François GUY is het weer toegestaan in Frankrijk en Europa.
Let op, het blijft illegaal buiten Europa vanwege het thujon-gehalte.
De distillatie in eeuwenoude koperen ketels geeft onze absint ongeëvenaarde aroma's.
Natuurlijke kleur verkregen uit planten.
Te proeven met toegevoegd ijskoud water.
Meervoudig gouden medaillewinnaar tijdens nationale en internationale wedstrijden.
45% vol.
20cl, 50cl, liter
Bereid met een natuurlijke infusie van bramen en Armagnac. Het kan op zichzelf worden genoten als digestief of als aperitief in een KIR gemengd met droge witte wijn of crémant.
GEWICHT: 1,3 kg
FLES: 70cl fles
SKU: 025
Deze brandewijn met een Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) wordt verkregen door de distillatie van druivenpulp van ontsteelde druiven, uitsluitend afkomstig uit de Champagne-wijngaard; Het heeft een alcoholpercentage van 40°.
Wij beschikken over geavanceerde faciliteiten en technische middelen voor de productie van gecertificeerde geënte wijnplanten met blote wortels of in potten.
Het is €9,09 per liter.
Stel je eigen pakket van 12 Bel’Avey-bieren samen!
Kies uit onze huidige selectie: blond, wit, amber of tripel!
Alle Bel’Avey-bieren zijn een mix van Belgische recepten en gerst die op de boerderij wordt geproduceerd.
De Xuria IXO is een krachtige en uitgesproken witte bier. Perfect in balans, biedt het een ronde mondgevoel met een mix van 3 granen. De tarwemout voegt een beetje pit en zoete tonen toe, terwijl de havermout een romige kant biedt.
Met zijn licht troebele kleur biedt het fruitige aroma's van citrus, ondersteund door een pittige toets van roze peper.
Kleur: Amber met gouden reflecties
Neus: Umami, zeer complex met paddenstoel en truffel.
Mond: Zeer aanwezig met truffel, gekookte tomaat, zeer complex en krachtig, lichte bitterheid die grotendeels door de truffel wordt overweldigd.
Afloop: Zeer lang met truffel en evolueert naar aroma's van druiven, dadels, gekonfijt fruit, met altijd een dominante truffelsmaak, aanwezigheid van kruidige noten zoals genepi, absint, gentiaan.